På söndag är det val

Som rubriken lyder, på söndag är det val här i Sverige. Jag förtidsröstade redan förra veckan, skönt att ha det avklarat redan innan tycker jag. Jag är väl insatt i politiken, då jag finner det mycket intressant och oerhört viktigt, så jag visste redan långt innan det kommande valet vilket parti jag vill rösta på. Det är ett privilegium att få leva i ett land med demokrati, och jag tycker det är så viktigt att vi alla faktiskt tar det på största allvar genom att låta göra sin röst hörd, vad än man vill rösta på (med vissa undantag).
 
Jag fick frågan i förra veckan, från en vän som inte hade en aning om vad hon skulle rösta på, vad jag tyckte att hon skulle rösta på. Jag förklarade då för henne att jag inte är rätt person att säga till henne vad hon ska rösta på och varför, utan det partiet vars värderingar och åsikter kanske passar bäst för mig, kanske inte alls passar hennes livssituation. För så är det verkligen, ingen ska komma och säga åt någon annan vad hon eller han ska rösta på, utan det gäller för alla att ta sig lite tid och läsa på och sedan bestämma vilket partis hjärtefrågor som passar en själv bäst.
 
Jag respekterar allas olika åsikter, det är oerhört viktigt att faktiskt göra det i en demokrati, då vi alla är på olika platser i livet, och har olika livshistorier, vilket gör att vi också vill att vårat land ska styras på olika sätt. Men, låt mig poängtera, som jag angivit ovan så finns det, för mig, en hel del undantagspartier, som jag faktiskt önskar att människor hade gett fan i att rösta på. Det gäller de partier som sprider hat och rädsla istället för kärlek och värme, de partier som är för rasism, nazism, homofobi och andra extrema åsikter åt helt fel håll. Önskar att vårt Sverige hade kommit längre, och att det inte fanns några sådana partier att kryssa för, men nu är ändå läget som det är, tyvärr!
 
Så i (o)demokratisk anda så ber jag dig som tänker rösta på ett rasistiskt, nazistiskt, homofobiskt eller på något annat sätt hatiskt parti - ge fan i det, stanna hemma, skaffa lite självinsikt, se dig själv i spegeln och fråga dig själv vad du måste ändra på i ditt liv för att kunna sluta hata. Hat sprider rädsla, mörker och mer hat. Kärlek sprider värme, harmoni, lycka och ännu mer kärlek. Kärlek är allt. Rösta rätt.
 

Pernilla

Så vackert, klokt och sant skrivet! Jag är oerhört stolt över dig, Ella!
Största kramen från din moster!

Svar: Tack fina moster, vad du är gullig! Stor kram!!!! <3
Ella Sevieri

Mammis

Kan bara instämma med föregående talare! Har någon någonsin sagt till dig att du borde jobba med att skapa texter, och bilder... :) Minst lika stolt är jag! <3

Svar: <3 <3 <3 Tack fina mamma!
Ella Sevieri