Back to the reality

Hej på er, hoppas att ni mår bra och att ni haft en fin helg! Själv vaknade jag upp imorse med halsont, ont i huvudet och snuva, dock så har jag blivit bättre och bättre under dagen. Fick lite panik imorse, så jag börjar jobba igen imorgon, och vill inte börja veckan med att smitta ner alla kollegor. Jag har precis gjort i ordning allt inför min jobbstart imorgon, lagt fram kläder, packat ner allt nödvändigt i handväskan och lite annat fix. Det ska bli så himla roligt att få komma tillbaka igen, är så himla taggad.
 
I helgen blev Nicholas åtta månader, det firade han med att bli förkyld. Han blev egentligen förkyld tidigare i veckan och har varit det sedan dess, han mår dock lite bättre och bättre för varje dag, men snuvan och hostan sitter ju i som bara den. Han tar sig fram som en virvelvind här hemma, snart kryper han på riktigt, samtidigt har han börjat ställa sig mot allt och klättra på allt som kan klättras på, Daniel får en intensiv början på sin föräldraledighet helt enkelt.
 
I helgen har vi även tagit in utemöblerna och städat garaget, så skönt att ha det gjort inför hösten och vintern. Vi har även satt upp ett stort "staket" runt vår kamin här hemma, då vi snart ska börja elda och då får inte Nicholas kunna komma nära och bränna sig. Nicholas har även fått ett superfint tält i sitt rum, från sin farmor. Snart ska även hans säng flyttas in där också, något jag har lite blandade känslor för.
 
Ha en trevlig kväll allihop, så hörs vi av snart igen.
 
 Nya tältet på plats i Nicholas rum.

Liten blir stor

Nicholas kryper ju inte ännu, han har ålat sig fram i flera månader, tar sig fram genom att krypa med benen men har inte fattat det här med armarna riktigt ännu. Han har därför inte heller prövat på att dra sig upp till ståendes via möbler, förrän alldeles nyss. Med hjälp av vardagsrumsbordet tog han sig upp från liggandes till ståendes på bara en sekund i förra veckan, och likaså lärde han sig att dra sig upp till ståendes via sängkanten i hans säng i helgen. Vi har ju fortfarande hans säng på högsta höjden, eller hade. Han gjorde nämligen en volt över sängkanten och ner i vår säng i måndags morse, allt gick på en sekund och han blev lyckligare än lyckligast när han förstod att han tagit sig ut från sin säng till vår. Så det vara bara att justera ner sängen till lägsta nivån med en gång. 
 
Nu står han där, med hjälp av sängkanten, varje gång han sovit klart och vill upp. Det känns ändå som ett stort steg, det här att han ställer sig upp själv. Det är galet vad tiden går fort, jag önskar någon bara kunde stoppa klockan för ett tag, vill inte att han växer mer nu, han är så liten och gosig och jag vill bara gosa in mitt ansikte i hans kinder mest hela tiden. Det kommer jag ju inte kunna göra hur länge som helst, menar jag.
 

En helg i vänskapens tecken

Oj vilken fin helg vi har haft, massa god mat och trevligt sällskap. Vi har haft turen och lärt känna två av våra grannar här i husen nästan precis intill, och i fredags var vi hos det ena paret, våra vänner Stina, Jonas och lilla Oscar på middag. Ljuvligt god mat och trevlig sällskap långt efter läggdags, och Nicholas fick leka med Oscar vilket han tycker så himla mycket om. Oscar fyllde även ett år nu i helgen, så vi firade honom och Stina som också fyllt år tidigare i denna månaden. 
Tyvärr så fick jag även ett väldigt ledsamt besked i fredags kväll, en släkting till mig gick bort under fredagen, väldigt hastigt av en stroke. Otroligt ledsamt, även om han ändå inte var purung längre, men det är alltid så tragiskt när någon går bort sådär plötsligt, även om det troligen var det bästa sättet för honom att få somna in på.. 
 
Under lördagen så tog vi bort den stora syrénhäck mellan oss och våra grannar, klippte ner den för att den ska få en chans till att växa upp igen, tjockare och tätare. Det resulterade i att det nu är helt öppet mellan oss och grannarna, även om de inte har sitt hus precis intill. Så nu ska vi istället sätta upp ett plank emellan oss, ett vitmålat träplank, kan bli himla fint faktiskt. Vi har stora planer för vår trädgård i framtiden, även om den är så fin redan nu. Vi ska bygga ut altanen nästa eller nästnästa sommar, jag vill också ha en badtunna här någonstans, samt ett större växthus. Den som väntar på något gott..
 
Söndagen började vi med att kila över till ännu ett par grannar och vänner, Frida och Björn, på brunch. Vi avnjöt tillsammans en massa goda rätter som de hade lagat, till och med Nico hade fått en egen skål med majskrokar, så vi var alla väldigt nöjda och mätta när vi senare gick hem igen. Verkligen supermysigt.
Efter brunchen så åkte vi och köpte en ny bilstol till Nicholas då vi tycker att den han har nu börjar bli för liten, det blev en Cybex Sirona m2 i-size i färgen midnight blue, då vi haft Cybex innan och är supernöjda med dem samt att vi även har en passande isofix-bas till den sedan tidigare. 
På kvällen sedan kände jag mig lite halvsjuk, likaså under gårdagen, men nu mår jag bättre igen som tur är. Vill inte spendera mer tid i sängen än nödvändigt, nu under den sista veckan tillsammans med Nicholas. Nästa vecka tar ju Daniel över här hemma under vardagarna.
 
Supersmarrig brunch hos Frida och Björn i söndags.