Kropp och knopp

Kroppen är fantastisk. När jag var gravid så hade jag ju ingen aning om hur den skulle se ut efter förlossningen, hur väl den skulle återhämta sig både psykiskt och fysiskt osv. Min mamma gick upp rätt så mycket under sina graviditeter, därav trodde jag att jag kanske också skulle ha lätt för det under min graviditet. Dock så var min kropp väldigt förskonad från extrakilon och vätska, hela vägen fram till förlossningen, vilket också gjorde att jag mådde väldigt bra under hela trimester tre. Jag gick sammanlagt upp 9 kg, vilket nästan bara är barnet, moderkakan och vätskan i livmodern. Två veckor efter förlossningen så var dessa 9 kg borta igen, och jag hade gått ner till min normalvikt. Magen är självklart betydligt mjukare nu än innan, men ändå nästan tillbaka till vad den var innan. Jag har aldrig haft en helt platt mage, då min mage alltid är uppblåst och spänd pga. vad vet jag. Har testat en massa olika uteslutningsmetoder men min mage svullnar upp av precis allt, därav bryr jag mig inte längre om det.
 
Bilderna längst ner i inlägget föreställer magen med ca en månads mellanrum. Kvinnokroppen är helt fantastisk, har fått en sådan respekt för min kropp efter den här resan. Den klarar av allt, allt från den sjukaste smärtan vid en förlossning, till att återställa sig själv efter en 9 månader lång graviditet, och en förlossning såklart. Det känns inte ens längre som att jag varken fött eller burit ett barn för lite mer än en månad sedan.
 
Det är inte bara det fysiska som får sig en smäll vid en graviditet och efter en förlossning, utan även det psykiska. Min kropp är så hormonkänslig så jag trodde att jag skulle få den värsta depressionssmällen dag tre, så som det pratas om att väldigt många får. Jag har dock inte känt av någon depression eller liknande efter förlossningen, möjligen att jag är extra känslosam mest hela tiden, men inte alls något i negativ benämning, vilket har varit fantastiskt skönt. Jag vet att en graviditet, förlossning och tiden därefter kan vara helt förjävlig för många kvinnor, därav är jag så tacksam för att jag, min kropp och mitt sinne klarade av den här resan så fantastiskt bra. Är så tacksam för min lilla prins som idag ligger och ler åt mig när jag pratar med honom, att jag fick chansen att kunna bli gravid och få en liten minimänniska. Det är ingenting man ska ta förgivet, det är ingenting jag alls tar förgivet, men som jag är evigt tacksam för.
 
Några dagar innan förlossning samt. en månad efter förlossning. Kvinnokroppen är fantastisk.

Daniel

Du är en otrolig kvinna <3

Svar: <3 <3 <3 <3 <3
Ella Sevieri

Mammis

Instämmer med föregående talare! <3

Svar: <3 <3 <3 <3 <3
Ella Sevieri