Kent

Kent skapar musik som blir till magi, det har liksom alltid varit så. Nu skapar de ju ingen ny magi längre, men de har gjort det i många år, och de har varit en del av mitt liv sedan jag var ung. Mitt 13-åriga jag, med kortklippt, svart och tuperat hår, schackrutiga stumpbyxor och kajalprydda ögon, grät till låtar som Kevlarsjäl, Musik non stop, Socker och Utan dina andetag. Några år senare, när hormonkaoset i tonårskroppen lugnat sig lite, de kajalprydda ögonen var utbytta mot foundationklädda läppar och den vadderade bhn var ett faktum, släppte Kent det bästa albumet de någonsin gjort - Du & jag döden. Den döda vinklen är den bästa låten de skapat, men även resten av alla de låtar på albumet är ren och skär magi, finns inte en dålig låt med. Sedan dess har de gjort en massa bra musik, och det är en stor sorg att de inte skapar nytt längre. Det här inlägget är en hyllning till den musik som varit, men även den musik som föralltid kommer bestå.
 
Foto: Peter Gehrke
 
Mina sex favoritlåtar av Kent:
1. Den döda vinkeln, från albumet Du & jag döden (2005)
2. Vi är föralltid, från albumet Då Som Nu Föralltid (2016)
3. Gamla Ullevi, från albumet En plats i solen (2010)
4. Palace & Main från albumet Du & jag döden (2005)
5. Mannen i den vita hatten (16 år senare), från Du & jag döden (2005)
6. Romeo återvänder ensam, från Du & jag döden (2005)

GoForFit

ååh, ja, håller med. Kent <3

Svar: <3!
Ella Sevieri

Ella Sevieri heter jag, tjugoåtta år.
Bor, tillsammans med min man och vår lilla bebis som föddes nu i januari 2018, i ett fantastiskt hus utanför Göteborg. Jobbar som team leader inom bank och finans.

Bloggar sporadiskt om min vardag - bebis, mode, skönhet och inredning, samtidigt som jag ibland slänger upp en skön låt eller ett gott recept.

Har ett stort intresse för webbdesign, fotografering och photoshop. All design är egengjord, och allt jag lägger upp i bildväg är mitt eget, om inte annat skrivs.

Kontakt: ellasevieri@gmail.com.

ARKIV


2018: JAN / FEB / MAR
APR / MAJ /

2017: JAN / FEB / MAR
APR / MAJ / SEP / OKT / DEC

2016: JAN / FEB / MAR
APR / MAJ / JUN / JUL / AUG
SEP / OKT / NOV / DEC

2015: JAN / FEB / MAR
APR / MAJ / JUN / JUL / AUG
SEP / OKT / NOV / DEC

2014: JAN / FEB / MAR
APR / MAJ / JUN / AUG
SEP / OKT / NOV / DEC

2013: JAN / FEB / MAR
APR / MAJ / JUN / JUL / AUG
SEP / OKT / NOV / DECELLA SEVIERI