Internationella kvinnodagen

I det här inlägget kommer jag öppna upp mig lite mer än vanligt, just för att jag tycker att det här är så viktigt, den här dagen är så viktig. Idag vill jag slå ett stort slag för denna dag, internationella kvinnodagen. Jag vill slå ett stort slag för kvinnan, feminismen och jämställdheten, samt alla som förespråkar det sistnämnda. 
 
För bara 5-6 år sedan så kallade jag mig inte feminist, tvärtom, jag fördömde feminister - just för att jag tyckte "de" var radikala och gapade efter alldeles för mycket. Vad ung och dum jag var då, opåläst och naiv. Jag är varken radikal eller gapar för alldeles för mycket idag, men jag kallar mig mer än gärna feminist. Jag slåss för kvinnan och för våra rättigheter, fördömer sexismen så ofta jag kan och på alla plan. Jag tycker det är så himla viktigt, det här att alla är lika värda.
 
Jag sitter gärna ner och diskuterar varför feminismen behövs idag, jag säger gärna ifrån när jag tycker att någon är sexistisk, och jag är glad att jag är stark nog att kunna göra det idag. Jag ser mig själv som en stark kvinna, en kvinnokämpe. Jag tar inte obefogad skit från män när det kommer till diskriminering av alla dess sorter. Jag tycker inte det är okej att se ner på det kvinnliga könet, varken "på skoj" eller på allvar. Ingen kvinna ska behöva bli diskriminerad av det manliga könet, någonsin.
 
#MeToo var bland det viktigaste som hände världen år 2017. När jag hade tjejkväll för några år sedan, så berättade en av mina vänner att hon blivit våldtagen, varav fler och fler i rummet öppnade upp sig om att de också blivit våldtagna eller varit med om försök till våldtäkt. 11 av 12 tjejer i rummet hade varit med om det här. Inte bara av någon random kille på väg hem från krogen, utan även i förhållanden och av vänner. Det är så jävla sjukt, 11 av 12 tjejer i ett och samma rum. Jag har själv blivit tvingad till sex av en f.d. pojkvän, flertalet gånger, gråtandes och nekandes. Jag var då för ung och naiv för att förstå allvaret i att tvinga någon till sex i ett förhållande, men idag är jag klok nog att förstå hur sjukt det var, där och då, och skulle det någonsin hända mig eller någon i min närhet igen så vet jag inte vad jag hade gjort. Det är inte konstigt att majoriteten av alla kvinnor och tjejer är rädda för att gå själva när det är mörkt. Jag är det. Extra rädd är jag om jag går av bussen i mörkret, och en eller flera män också går av på samma hållplats. Livrädd, även om jag realistiskt sätt inte behöver vara det.
 
Tillsammans är vi starka. Tillsammans står vi upp mot sexismen och diskrimineringen. Den här dagen behövs fortfarande, precis som #MeToo behövs, precis som alla radikala och ickeradikala feminister behövs. Dagens tjejer behöver växa upp i ett samhälle där vi äldre tjejer och kvinnor lär dem att inte ta skit, att nej är ett nej, och att våra kroppar inte är några objekt. Dagens tjejer behöver växa upp i ett samhälle där jämställdhet är a och o, där löner inte skiljer sig p.g.a. vilket kön du bär, i ett samhälle där alla är lika värda, oavsätt kön och hudfärg.
 
En stor portion kärlek till alla kvinnor där ute, idag slår vi tillsammans ett stort slag för kvinnan i världen.
 

Daniel

Fan vad du är grym!!

Svar: <3!
Ella Sevieri

Mammis

Så väldigt stolt över dig min älskade dotter! <3

Svar: <3 <3 <3
Ella Sevieri