Sweet chili pasta

Idag blev det sweet chili pasta till middag, en utav mina favoriträtter. Det är en rätt med bland annat philadelphiaost, rödlök, kyckling och sweet chili, den är superkrämig och supergod. Nedan finner ni receptet, lite höftat sådär då jag inte kör på några mått själv.
 
 
Recept för 4 personer.
 
1 rödlök
3 kycklingfiléer
2 askar philadelphiaost á 175 g vardera
3 msk sweet chili
1 hönsbuljong
1/2 dl vatten/mjölk/matlagningsgrädde (vad man själv tycker passar bäst)
5 skivor ost (jag kör vanlig hushållsost)
salt
svartpeppar
pasta, vilket sort man nu föredrar, jag brukar köra penne.
 
1. Skiva rödlök och kyckling i så stora/små bitar man vill, jag kör oftast väldigt små bitar.
2. Stek upp rödlöken, i en stor stekpanna, i ett par minuter och släng sedan i kycklingen, fortsätt steka tills kycklingen nästan är klar. Salta och peppra efter smak.
3. Koka upp pastavattnet i en kastrull och släng i pastan.
4. Blanda ihop philadelphian och sweet chilin i en separat skål, sänk temperaturen på plattan till låg värme och släng i blandningen i stekpannan. 
5. Ha i hönsbuljongen och vattnet/mjölken/matlagningsgrädde, blanda ihop allt och låt det småputtra tills kycklingen känns helt klar.
6. Stäng av plattan och lägg i osten, jag brukar dela på skivorna lite så de smälter lättare, blanda runt allting.
 
Blanda ihop pastan och såsen eller servera såsen vid sidan. Ät och njuut!
 

emma

gud så gott!

Svar: Det är det verkligen :)
Ella Sevieri

Hemmarecept

Det lät verkligen gott!

Svar: Det är verkligen supergott :)
Ella Sevieri