Ideal of Sweden

Jag älskar iDeal of Swedens mobilskal och har verkligen snöat in mig på dessa två nedan, båda tillhör deras nyare kollektioner. Dessa mobilskal finns till alla möjligen modeller, jag själv har en Iphone 7 just nu. Hade gärna haft en X men den kändes alldeles för dyr när den kom ut. iDeal of Sweden säljs lite överallt, på nätet och i fysiska butiker, skalen kostar ca 300 kr.
 ( Bilder lånade från idealofsweden.com )

Barnserviser

Vi har fått så fina barnserviser i present de senaste månaderna, har egentligen ingen speciell favorit utan alla är lika fina och de passar så bra till olika tillfällen. Just nu så kör vi bara med smaksensationer, vilket betyder att vi låter Nicholas smaka lite smått på olika saker, som t.ex. mosad banan, havregröt, potatismos osv. Väldigt lite, typ en halv tesked då det inte ska mätta på något sätt utan hans smaklökar ska vänja sig vid olika smaker, samt att hans tarmar långsamt ska vänja sig vid annat än bröstmjölk. Så ca. en halv tesked smaksensation per dag, vid sidan av att jag då fortfarande helammar. Tanken är att jag succesivt ska sluta amma vid 6 månaders ålder, och att han då också ska börja äta betydligt mer av den fasta födan.
 
Servis från Design Letters (Arne Jacobsen).
 
De två serviserna ovan är från Done by Deer, ett favoritmärke när det kommer till många olika barngrejer, de gör alltså inte bara serviser utan allt från leksaker till barnmöbler.
 
Rätt Start, som servisen ovan kommer från, är också ett märke som vi har andra saker från här hemma. 
 

Sweet chili pasta

Idag blev det sweet chili pasta till middag, en utav mina favoriträtter. Det är en rätt med bland annat philadelphiaost, rödlök, kyckling och sweet chili, den är superkrämig och supergod. Nedan finner ni receptet, lite höftat sådär då jag inte kör på några mått själv.
 
 
Recept för 4 personer.
 
1 rödlök
3 kycklingfiléer
2 askar philadelphiaost á 175 g vardera
3 msk sweet chili
1 hönsbuljong
1/2 dl vatten/mjölk/matlagningsgrädde (vad man själv tycker passar bäst)
5 skivor ost (jag kör vanlig hushållsost)
salt
svartpeppar
pasta, vilket sort man nu föredrar, jag brukar köra penne.
 
1. Skiva rödlök och kyckling i så stora/små bitar man vill, jag kör oftast väldigt små bitar.
2. Stek upp rödlöken, i en stor stekpanna, i ett par minuter och släng sedan i kycklingen, fortsätt steka tills kycklingen nästan är klar. Salta och peppra efter smak.
3. Koka upp pastavattnet i en kastrull och släng i pastan.
4. Blanda ihop philadelphian och sweet chilin i en separat skål, sänk temperaturen på plattan till låg värme och släng i blandningen i stekpannan. 
5. Ha i hönsbuljongen och vattnet/mjölken/matlagningsgrädde, blanda ihop allt och låt det småputtra tills kycklingen känns helt klar.
6. Stäng av plattan och lägg i osten, jag brukar dela på skivorna lite så de smälter lättare, blanda runt allting.
 
Blanda ihop pastan och såsen eller servera såsen vid sidan. Ät och njuut!