Tre serier i vintermörkret

 
Mina topp tre serier som ni bara måste se, om ni inte sett dem innan, är serierna nedan. (Jag har inte ens tagit med Game of Thrones då jag hoppas att alla redan haft förstånd nog att se den.)
 
BIG LITTLE LIES (8,6 på IMDB) - En rikligt prisbelönad miniserie i, än så länge, 7 avsnitt. Stora skådespelare som Reese Witherspoon, Alexander Skarsgård, Nicole Kidman mfl. spelar huvudaktörer i denna serie, som är så otroligt välgjord och genomtänkt ut i minsta detalj. Jag skulle beskriva serien som ett mörkt kriminaldrama. Det sker ett mord som vi från början inte får veta alls mycket om, men med tiden så flätas allt samman och säsongsfinalen var så bra att jag inte kunde släppa serien på flera veckor efter att jag sett klart den. Finns på HBO Nordic.
 
STRANGER THINGS (9.0 på IMDB) - Efter att sett klart säsong två av den här serien så var jag nära på att säga att denna serien till och med brädade Game of Thrones. Det här är en science ficton serie i världsklass. Säsong ett var ruskigt bra, men säsong två slog allt. Jag kan nästan tycka att den är lite läskig, lite så att man vill gömma ögonen bakom händerna ibland, men det är för att jag är lite mesig med. Skådespelarna är helt fenomenala och storyn - om en mörk parallell värld vi inte känner till - är superspännande precis hela tiden. Finns på Netflix.
 
BRON (8,6 på IMDB) - I det här svensk/danska kriminaldramat får vi följa polisen Saga Norén med fler, ständigt i kampen mot klockan och mot olika fruktansvärda mord. Varje säsong har ett nytt, genomgående fall, men storyn runt omkring fortsätter i alla säsonger. Just i detta nu så pågår sista säsongen, säsong 4. Fantastiskt välgjord serie, även här finns det en hel del "händerna framför ansiktet" scener. Ruskigt spännande hela tiden, när man tror att man räknat ut vem det är som ligger bakom allt, då sker det ännu en vändning innan man till slut naturligtvis får reda på sanningen bakom allt. Finns på SVT Play.