Doppresenter

Vi har äntligen fått hem våra dopkort och ska skicka ut dem nu i dagarna. Jag har redan nu fått frågor om vad vi (Nicholas) önskar oss i doppresent, och jag tycker det är himla svårt då man självklart blir glad för vad som helst. Förr var det ju mycket silverbestick och spargrisar, känns inte som om det är så mycket av det längre, även om det fortfarande ges som gåvor. Några lite modernare gåvor har jag skrivit ner nedan.
 
 
BARNSERVISER. Finns i alla möjliga modeller, färger och former, från flera olika märken. Mitt favoritmärke är Design Letters, som har en massa fina saker i sin servis. Finns bland annat på Babyland.se och Åhlens.
 
PERSONLIGA LEKSAKER. Rofa.se har en massa personliga leksaker, där man kan få barnets namn på leksaken/möbeln, som på plocklåda. Jag tycker att många saker på deras hemsida är fantastiskt fina, både när det kommer till leksaker och möbler.
 
GÅBILEN. Gåbilen är också en populär dopgåva, finns att köpa lite överallt. På Jollyroom.se finns bland annat ovan polisbil, och även en silver/grå bil som jag tycker är himla fin. Dessa gåbilar finns även i flertalet andra färger och former på olika ställen.
 
GUNGHÄSTEN. Eller gungdjuret. En leksak som barnet kan använda lite längre fram. Den här fina mammuten ovan finns bland annat på Jollyroom.se, där det även finns massa fina gungdjur. Såg även en söt elefant och ett får som gärna hade fått ta plats i Nicholas rum.
 
BÖCKER. En fin bok till barnet funkar alltid. Barnkammarboken kommer jag själv ihåg från när jag var liten, det finns säkerligen många fler i samma stuk.
 
LEKSAKER. Om man bortser från ovanstående saker så finns det även ett hav av leksaker, gosedjur m.m. som man kan ge bort i doppresent.
 
Det finns väl egentligen inga regler på vad man ger bort och inte, och jag själv skulle säga att jag inte bryr mig ett enda dugg om vad vi får, utan jag är bara glad att de vi bjudit in vill vara med och fira Nicholas dopdag och närvara under ceremonin och efteråt. Vi har bara bjudit de allra närmsta, och även om det blev fler än vad vi hade tänkt bjuda, så försöker vi hålla det så litet som möjligt.