Doppresenter

Vi har äntligen fått hem våra dopkort och ska skicka ut dem nu i dagarna. Jag har redan nu fått frågor om vad vi (Nicholas) önskar oss i doppresent, och jag tycker det är himla svårt då man självklart blir glad för vad som helst. Förr var det ju mycket silverbestick och spargrisar, känns inte som om det är så mycket av det längre, även om det fortfarande ges som gåvor. Några lite modernare gåvor har jag skrivit ner nedan.
 
 
BARNSERVISER. Finns i alla möjliga modeller, färger och former, från flera olika märken. Mitt favoritmärke är Design Letters, som har en massa fina saker i sin servis. Finns bland annat på Babyland.se och Åhlens.
 
PERSONLIGA LEKSAKER. Rofa.se har en massa personliga leksaker, där man kan få barnets namn på leksaken/möbeln, som på plocklåda. Jag tycker att många saker på deras hemsida är fantastiskt fina, både när det kommer till leksaker och möbler.
 
GÅBILEN. Gåbilen är också en populär dopgåva, finns att köpa lite överallt. På Jollyroom.se finns bland annat ovan polisbil, och även en silver/grå bil som jag tycker är himla fin. Dessa gåbilar finns även i flertalet andra färger och former på olika ställen.
 
GUNGHÄSTEN. Eller gungdjuret. En leksak som barnet kan använda lite längre fram. Den här fina mammuten ovan finns bland annat på Jollyroom.se, där det även finns massa fina gungdjur. Såg även en söt elefant och ett får som gärna hade fått ta plats i Nicholas rum.
 
BÖCKER. En fin bok till barnet funkar alltid. Barnkammarboken kommer jag själv ihåg från när jag var liten, det finns säkerligen många fler i samma stuk.
 
LEKSAKER. Om man bortser från ovanstående saker så finns det även ett hav av leksaker, gosedjur m.m. som man kan ge bort i doppresent.
 
Det finns väl egentligen inga regler på vad man ger bort och inte, och jag själv skulle säga att jag inte bryr mig ett enda dugg om vad vi får, utan jag är bara glad att de vi bjudit in vill vara med och fira Nicholas dopdag och närvara under ceremonin och efteråt. Vi har bara bjudit de allra närmsta, och även om det blev fler än vad vi hade tänkt bjuda, så försöker vi hålla det så litet som möjligt.

Måndag igen

God förmiddag! Hoppas att helgen varit lika underbar för er som för mig, vilket väder va?! Här i Onsala har det varit 15 grader som varmast, helt magiskt. Vi tog ut alla utemöblerna i lördags, så igår eftermiddag myste vi i soffan på altanen och bara njöt av solen. Vi hann även med en sväng till Daniels farfars grav, Nicholas är ju döpt efter honom, Franco, i andranamn. Vi planterade nya blommor och fräschade upp graven. Vi hann även med en glass på torget i Kungsbacka innan vi begav oss hemåt och solen på altanen.
 
Idag blir det en minst lika intensiv dag som igår, då jag och mamma först ska till BVC med lillen. Vi har inte varit där på tre veckor nu och det ska bli riktigt spännande och se hur mycket han har växt. Lite senare ska jag till tandläkaren och efter det så ska jag, mamma och min bror ut och äta på Esters. Som sagt, en intensiv men trevlig dag, om man bortser från tandläkarbesöket då..
 
Klickade precis hem en födelsedagspresent till min bestie Jennifer från RUM21, passade även då på att klicka hem två stycken gråa bubble-tallrikar från Mateus, tycker de är så fina. Dock så är det 2-3 veckors leveranstid på dem överallt, så jag får vänta lite med att njuta av dem. Födelsedagspresenten beställde jag för att jag i nästa vecka ska åka upp till Stockholm och bo hos henne ett par dagar, jag och Nicholas ska ut på vår första resa. Det ska bli väldigt spännande att resa med honom och så himla mysigt att spendera några dagar med Jennifer. Som tur är så har jag min svärfar med mig på tåget upp och ner, tycker det är lite skrämmande att resa själv med honom när han än så länge är såhär liten, så då ställde Daniels pappa upp och gör mig sällskap under resans gång. Han jobbar i Stockholm under vardagarna och kunde denna gången anpassa sina resor så att de passar de dagarna jag ska upp, vilket är väldigt uppskattat från min sida.
 
Önskar er alla en härlig måndag och en början på en fin vecka!
 
 Lördagsscones, bakade av min fantastiska man.

Välkomnar våren

Hej allihop, hoppas att ni har haft en fin vecka hittills.
 
Jag har nyss kommit ut från en riktigt lång och skön dusch, med all inclusive. All inclusive är för mig hårinpackning och renrakning av hela kroppen. Man känner sig nästan pånyttfödd efter en sådan dusch, i alla fall gör jag det. Jag har sådan tur som har en så himla snäll bebis, jag har fått höra på flera håll att "när jag får bebis, så kommer minsann jag inte ha tid till annat än att amma och byta blöjor". Bullshit. Jag antar att jag har tur som har en bebis som inte kräver speciellt mycket, som somnar lätt och som äter max 10 min åt gången, var tredje/fjärde timma - dagtid. Jag ljuger om jag säger att jag inte har tid till att t.ex. svara på ett samtal eller skriva ett sms. För tid, det har jag, dock råder det brist på annat, som ork och hjärnkapacitet. Jag antar att det är amningen som tar all ork från kroppen, och likaså minnet (hjärnkapaciteten). Jag har seriöst minne som en guldfisk, kommer inte ihåg något som någon säger till mig.
 
Som ni ser så har jag idag även hunnit med att fota och göra om headern i bloggen, var på tiden tycker jag. Är inte hundra procent nöjd med den, men den får duga tillsvidare. Nu ska vi strax iväg på middag hos Fredrik och Michaela, det blir även spelkväll för hela slanten. 
 
Imorgon ska vi fira in plusgraderna och vårvädret genom att ta ut utemöblerna och städa garaget. Det ska bli så himla skönt att få ut allting på altanen igen, den ser väldigt kall och tom ut nu när det inte är något på den.
 
Önskar er alla en riktigt härlig helg i vårvädret!