Kantarellspaning och räkfrossa

God kväll!
Sitter just i detta nu och väntar på att äggen ska bli klara i kastrullen, sedan blir det räkmiddag med min kärlek. Räkor är så fantastiskt gott, tillsammans med ägg, majonäs, aioli och baguetter, och något vi är så värda idag efter allt slit vi lagt ner på att rensa svamp. Vi var nämligen i förmiddags ute och plockade kantareller tillsammans med Daniels mamma, vilket var så himla mysigt - och vad mycket svamp det fanns! Vi var ute i drygt en timma och kom hem med 8 liter kantareller, och det var bara i min och Daniels hink. Mestadels trattisar, men det fanns ett par gyllengula kantareller lite här och var med. Så medan äggen kokar står nu även Daniel och förväller all svamp, så att vi kan frysa in dem nu, för att senare ta fram dem under hösten för att smaksätta mustiga grytor och goda stuvningar.
 
Igår hade vi våra vänner Stina och Jonas över på middag, supertrevligt som alltid. Stina är höggravid och ska typ föda när som helst, vilket är superroligt då vi kommer att kunna vara mammalediga tillsammans. Hon fyller även 30 idag, så när vi rensat klart all svamp - efter drygt två timmars arbete - så gick vi över med en korg med svamp samt en blomma i present. Jag älskar verkligen att ge bort presenter, det behöver inte vara bara för att man fyller år, utan även gåvor lite då och då, för att visa lite extra uppskattning. 
 
Nu blir det snart dags att rensa lite till, dock räkor denna gången. Hoppas ni alla haft en fin lördag och får en fortsatt trevlig kväll.
 

Mammis

Fantastiska bilder, vilken skörd!