Det bästa med sommaren 2017

Sommaren är så gott som över, och jag ser fram emot att få slänga på mig mina höstkappor och höstskor vilken dag som helst nu, även om det kanske får vänta ett par veckor till. När jag blickar tillbaka på sommaren som varit känner jag mig verligen helnöjd. Jag har rest, njutit (och inte njutit) av graviditeten, umgåtts med nära kära och bara tagit det lugnt. Min väns bortgång påverkade naturligtvis mig en del av sommaren, men om man bortser från det så har jag haft en väldigt fin sommar. Listar här nedan några höjdpunkter från min sommar (varning för långt inlägg).
 
 

❀ GRAVIDITETEN. Den lille killen som bosatt sig i min mage har verkligen gjort den här sommaren till en riktig berg och dalbana. Jag har mått sämre än vad jag någonsin mått i mitt hela mitt liv, men samtidigt har det ju självklart varit så värt det, när man tänker på vad som väntar en runt hörnet. De första tre månaderna led jag av konstant illamående - från morgon till kväll, knappt kunnat äta något, kronisk migrän flera gånger i veckan och en ofantlig trötthet, för att inte tala om blodtrycksfall i tid och otid. Jag blev nästan lite deprimerad med tanke på att jag ständigt mådde så himla dåligt. Men jag tog mig upp till jobbet så gott som nästan varje dag, och kämpade mig igenom dessa tre månader. Nu, fem månader in i gravidieten så mår jag mycket bättre, och allt kasst mående sedan tidigare har nu äntligen gett lite utdelning. Nu känner jag bebisen mest hela tiden, allt ifrån sparkar till andra rörelser innifrån magen, det är så mysigt! Trots att jag mått som jag gjort, så är den här graviditeten det bästa och mest fantastiska som jag någonsin varit med om. 

 

❀ GREKLAND - KARPATHOS. Den 31 augusti till 7 september så reste hela familjen Sevieri till Karpathos på 60-års resa. Daniels pappa fyllde 60 år och tillsammans med honom, Daniels mamma och Daniels bror med flickvän åkte vi till den fantastiska ön Karpathos, i Grekland. Vi bodde på femstjärniga hotellet Alimounda Mare, som med bland annat sin fantastiska infinitypool och lyxiga aura, gjorde veckan till en strålande vecka. Stranden var precis nedanför poolen, och det serverades enorma frukost och middagsbufféer varje dag. Karpathos i sig är en än så länge inte så exploaterad ö, med en mysig hamnstad och strålande solsken från morgon till kväll. Att resa bort och leva så intensivt med sin respektives familj en hel vecka kan tänkas vara påfrestnade, men jag tycker så himla mycket om Daniels familj, och att få spendera en hel vecka med dem i detta paradis var verkligen helt underbart.

 
Soliga dagar i soliga Grekland.
 

❀ ÖVERRASKNING FRÅN STOCKHOLM. Nu i augusti så var det sagt att Daniel iväg och hämta en killkompis påtågstationen, för att han skulle sova här en natt innan han skulle bege sig uppåt i Sverige. När jag sedan öppnade ytterdörren för de två, så stod där istället min allra bästa vän från Stockholm. Jag blev så himla överraskad, nästan chockad, och fick ett sådant lyckorus. Här stod hon, Jennifer, med ballonger i handen och tänkte spendera ett par dagar med mig under semestern. Jennifer är som min egen syster, och även om vi inte ses varje månad, så hörs vi nästan dagligen på telefon, denna gången hade vi dock inte träffats på nästan fem månader, vilket gjorde den här händelsen ännu mer känslosam. Hon och Daniel hade planerat den här överraskningen, och jag var verkligen helt ovetandes. Vi fick ett par otroligt givande och fina dagar innan det var dags för henne att bege sig hem till Stockholm igen. Är så tacksam för dessa dagar, och för denna överraskningen, och för att jag har en sådan fantastiskt fin människa i mitt liv, som Jennifer, och för att just jag får lov att kalla henne min bästa vän.

 
Min bestie Jennifer och jag i november förra året.
 

❀ LILLEBROR FLYTTAR HEM IGEN. Min lillebror Hampus har de senaste fyra åren bott, tillsammans med sin flickvän Kajsa, i Jönköping, där han pluggat till civilekonom. Nu när studierna är klara så sökte han jobb lite här och var, och fick jobb här nere i Kungsbacka, till hela familjens glädje. Nu när jag och Daniel flyttat hem igen så kändes det som att Hampus och Kajsas återkomst var den sista pusselbiten som fattades för att tillvaron här nere skulle bli perfekt. Så nu i augusti flyttade de hem igen, skaffade sig en fantastisk lägenhet och även Kajsa fick ett strålande jobb. Jag och min bror har genom åren alltid haft en nära relation, men haft en väldigt oregelbunden kontakt då vi bott på olika ställen i Sverige, och haft fullt upp med vårt. Nu när han flyttat ner har vi setts nästan varje vecka, och det känns så kul att både han och Kajsa bor så nära, och att vi nu kan ses helt spontant över en middag eller fika.