Officiellt föräldraledig

Hej på er!. Vilken decembermånad det varit här hemma hos familjen Sevieri. Jag blev av min barnmorska rådd att ta influensavaccinet då jag tillhör en riskgrupp, då jag är gravid. Sagt och gjort, bokade en tid samma eftermiddag och gick och tog sprutan. Den gjorde varken ont eller tog speciellt lång tid att ta, var nog inne i labbet i ca 1 minut allt som allt. Det jag inte visste då, men kände av lite senare på kvällen, var att jag hade åkt på något virus. Kände av i halsen och lite sådär när man är i början av en förkylning. Tips från coachen, ta inte influensavaccinet om du inte vet att du är 110% frisk.
 
Dagen därpå, samt två veckor framåt, låg jag hemma i sängen med alla möliga åkommor. Feber, igensvullen hals, dubbla öroninflammationer, luftrörsproblem osv.. Har aldrig varit så sjuk, så länge, i hela mitt liv. Trodde på riktigt att jag aldig skulle bli frisk, och oroade mig självklart för att bebisen i magen skulle ta stryk. Det gör den ju naturligtvis inte, men det är en jobbig känsla när man inte ens kan ta hand om sig själv, och så är man höggravid på det. Men frisk, det blev jag i alla fall till slut, perfekt (eller inte) till min sista vecka på jobbet. Men om man ser det positivt så fick jag i alla fall den där sista veckan på jobbet innan det var dags att gå hem och förbereda sig inför förlossningen, på riktigt.
 
Jag är ju lite av en arbetsnarkoman, dock en ganska så sund sådan om jag får säga det själv, då jag älskar mitt jobb och trivs otroligt bra på min arbetsplats. Därför tror jag att jag kommer att klättra på väggarna här nu innan lillen bestämmer sig för att kika ut, dock så kan jag samtidigt behöva vila upp mig innan det som komma skall. Jag tycker det var oerhört svårt att bestämma sig för när det var dags att "gå hem", då jag gärna vill jobba så nära inpå som möjligt, men samtidigt är man lite orolig för att man inte ska kunna få vila nog innan allt sätter igång. Jag tog ett par semesterveckor och påbörjar min egentliga förädraledighet ett par dagar innan BF, och hoppas på att jag inte ska bli allt för uttråkad här hemma.
 
Innan jag slutade så hade mina fantastiskta kollegor skramlat ihop till en massa fina presenter till både mig och lilleman, vilket jag blev både överraskad och otroligt glad för. Kommer verkligen sakna dem alla, tills dess att bebisen är stor nog att följa med på ett besök såklart.