7 april 2017 - sorgens dag

Jag citerar den text jag skrev på instagram igår. 
 
"Skänker alla tankar idag åt de berörda i det otroligt tragiska dådet igår i Stockholm. Samtidigt som jag vill skänka en massa kärlek och största tacksamhet till de som springer emot faran då vi andra rusar ifrån den. Vår poliskår. Blir så rörd av alla bilder från gårdagen, på våra hjältar, som offrar allt för att vi ska kunna vara trygga i vårt land. Jag vill även höja den sammanhållning och styrka som mänskligheten visat under det här chockartade dygnet. Tillsammans besegrar vi de onda, den rädsla och det hat som de vill sprida bland oss alla. Vi låter dem aldrig vinna!"
 
Någonstans så har jag blivit härdad, av all terror som världen blivit utsatt för nu den senaste tiden. Men när det här hände i fredags, i Stockholm, blev det mer påtagligt. Den här händelsen gick att ta på, på ett annat sätt. Den här händelsen hände i mitt land, i den stad jag tillbringatdrygt fyra år i, i den stad där flera nära vänner bor idag. Det skapade en ny typ av rädsla i mig.
Men jag är inte rädd längre, jag är bara jävligt förbannad. Jag sörjer de människor som drabbades denna fredag, dem och deras anhöriga. Jag är även stolt, över hur Stockholm och Sverige har tacklat den här resan. All kärlek, öppenhet och sammanhållning som skapades i all denna tragedi. Jag är emot den rädsla som terrorism vill skapa, jag vägrar vara rädd, jag vägrar att låta det påverka mitt liv. Tillsammans är vi starka, tillsammans så slår vi ner på hatet, rädslan och terrorn. Tillsammans för fred, kärlek och styrka.
 
 

Bella

Det som hänt är verkligen helt fruktansvärt. Men manifestationen och den medmänsklighet som visats är så fin, jag blir rent ut sagt stolt över att människor kan bry sig så mycket om sina nära.

Svar: Jag håller helt med dig!!
ELLA

JUNITJEJ

Så fruktansvärt det som har hänt i Stockholm!

Svar: Ja, det är verkligen fruktansvärt tragiskt.
ELLA

Mammis

Så sant, och så fint du skriver <3 Tycker det är härligt att se att en sådan här fruktansvärd händelse för människor samman istället för att splittra. Sänder precis som du ett stort tack till vår poliskår som så snabbt tar kontroll över situationen och genast fångar in den skyldige, som visar att här i Sverige kommer man inte undan!

Svar: Håller helt med dig! <3
ELLA