Glutenfria morgonfrallor

 
Jag har provat på en himla massa recept på glutenfria bröd, och har äntligen hittat ett recept som faller mig i smaken. Jag är så kräsen och tycker inte att bröden gjorda på färdiga mjölblandningar är särsilt goda, men dessa är verkligen supergoda! Ni finner recept nedan.
 
50 g rumstempurerat smör
2 st ägg
2 dl rysk/turkisk youghurt
0,75 tsk salt
2 tsk bakpulver
1 tsk socker
dl mandelmjöl
1 dl rismjöl
1 dl pofiber
2 msk fiberhusk
Ca 1msk vallmofrön till garnering
 
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa samman ägg, rumsptempurerat smör, yoghurt, salt, socker och bakpulver.
3. Blanda ihop allt med de resterande ingredienserna. Låt stå i cirka 5-10 minuter så att fiberhusk och pofiber hinner absorbera vätskan så att smeten/degen blir fastare.
4. Rulla till 6 stycken bollar. Lägg dem på ugnsplåten, strössla över vallmofrön.
5. Grädda i cirka 20 minuter eller tills de fått fin färg.
6. Låt svalna i minst 15 min innan servering. Går att frysa in.

Mammis

Ser fantastiska ut! Ska visa mina glutenfria arbetskamrater receptet (eller kanske baka och bjuda... :) )

Svar: Låter som en väldigt bra idé! :)
Ella